Учимо о Васиони


25.10.2019.

Да ли је Васиона бескрајан простор? Да ли на другим планетама има живота? Како не паднемо са површине Земље ако је округла? Зашто видимо различите облике Месеца? Шта су метеорити? Шта ако нас погоди неко небеско тело? Да ли је црна рупа толико опасна?

Ово су само нека од питања која сваке године ученици 5. разреда постављају својој наставници и чије одговоре желе да сазнају. Aли оно што је изненађујуће и веома похвално, да они доста тога већ знају. Од њих, малих великих истраживача, може свашта да се чује и сазна. Интересују се за науку, што је инспиративно, занимљиво и мотивишуће.

Већ на почетку школске године имали смо прилику да кроз различите идеје и креативност доста тога научимо. Радећи у групама ученици V-2 су спремaли макете Сунчевог система. Кроз реализоване пројекте ученици су се дружили и учили кроз игру. Објаснили су нам шта је то Васиона и од чега се састоји. Затим, од чега се састоје планете, какав је њихов распоред и како су добиле своје називе. Шта је Сунце и зашто нам је важно? Која све небеска тела постоје и како изгледају? Овако смо само започели и отворили нека нова питања за даља истраживања.

Предметни наставник,
Бранислава Булут

СВЕ НОВОСТИ