Други Пупинов ЕДУ ФЕСТ


13.12.2019.

Ученици петог разреда наше школе су у петак 13. децембра 2019. године учествовали на радионицама другог Пупиновог ЕДУ ФЕСТА у ОШ „Михајло Пупин” у Земуну.

ЕДУ ФЕСТ је манифестација која је део стратешког пројекта „Школе за 21. век” British Council-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Прошлогодишњи ЕДУ ФЕСТ је имао за тему један од 17 глобалних циљева одрживог развоја и то Здравље и здрави стилови живота, а тема овогодишњег ЕДУ ФЕСТА је била Живот под водом.

Ове године је на ЕДУ ФЕСТУ реализовано 14 радионица за ученике од 1. до 8. разреда. Једна од радионица је била и „Један дан на коралном гребену уз помоћ Plickers апликације” коју су припремиле и водиле ученице из одељења 5–2 наше школе уз помоћ наставнице биологије Виолете Митић и учитељице Татјане Крсмановић. Остали ученици петог разреда су учествовали у радионици "Сафари на реци или бари" коју су релизовали представници Биолошког факултета у Београду. Наставница географије Бранислава Булут и директорка школе Светлана Милутиновић су помогле у самој организацији радионице, како би ученици презентовали нашу школу на најбољи могући начин.

Циљ манифестације је да ученици на радионицама стекну одређена знања и схвате важност очувања живота под водом на занимљив, иновативан и креативан начин уз примену дигиталних иновација у настави.

Наставница биологије,
Виолета Митић

Слике погледајте у ГАЛЕРИЈИ

СВЕ НОВОСТИ