ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРА


12.04.2021.

Леп догађај је обележио прошлу недељу у нашој школи: 12.4. 2021. године је одржано рецитаторско такмичење ученика млађих и старијих разреда.

Иако је протекло уз поштовање прописаних епидемиолошких мера, ништа није спречило наше младе учеснике да покажу своје рецитаторско умеће.

Међу једанаест представника млађих разреда, најуспешнији су били:

Константин Поповић 1/2 , са рецитацијом „Песма о буквару“, Божидара Тимотијевића - прво место, затим Кристина Игњатов 1/4 која је друго место освојила рецитујући народну песму „Сватови“ , а треће место су поделиле Искра Крзман 1/2 са песмом Пере Зупца „Друг ти вреди више“ и Анђелка Мирић 3/1 која је одабрала да рецитује Миљковићеву „Песму о цвету“.

У категорији старијег узраста чули смо десет рецитатора. Сви су одабрали песме сами, по сопственом афинитету и презентовали их на свој начин. Најуспешнији су били:

Тара Маљевић 5/2 – прво место са рецитацијом „Данијела“, Мике Антића, затим Андрија Ђурковић – друго место са народном песмом „Марко Краљевић и соко“ и Данка Стојановић, 5/2 – треће место, која је рецитовала Антићева „Крила“.

Комисија није лако доделила прва три места, с обзиром на то да су сви млади рецитатори заслужили похвалу. Поред доброг избора песама и доброг рецитовања, оку пажљивог посматрача нису могле промаћи ни лепо одабране хаљине, кошуље, машне и остали детаљи који су красили наше извођаче. Похваљујемо све за показани труд и учешће и посебно издвајамо наша два овогодишња представника на предстојећем општинском такмичењу рецитатора, у организацији Пријатеља деце општине Нови Београд.

Погледајмо њихове видео - записе и пожелимо им успех на даљем такмичењу!

Данка Буха,

наставница српског језика и књижевности

СВЕ НОВОСТИ