СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ НАСТАВНИКА


02.07.2021.

СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ НАСТАВНИКА

Београд – Врдник – Сремски Карловци – Београд

Светлана Милутиновић, директор школе, осмислила је и организовла студијско путовање које је реализовано у петак, 2.7.2021. године. Циљ овог једнодневног излета за чланове колектива био је вишеструк. Овим путовањем планирано је јачање међуљудских односа, тимског рада и осмишљавање заједничких идеја. Поред тога, директорка школе као циљ је поставила и упознавање чланова колектива са културно-историсјким значајем локалитета који су предвиђени путем како би то знање било имплементирано у појединачне предмете на интересантан начин. Још један од циљева овог студијског путовања био је да се чланови комисије за екскурзије, као и остали чланови упознају са овим делом земље како би на што бољи начин осмислили план излета, екскурзија и наставе у природи.

На путовање је кренуо велики број чланова колектива и три члана која су у пензији, у 9.00 часова ауто-превозником „Бамбус“. Прва локација био је манастир Крушедол. Наставница географије Бранислава Булут упознала је чланове колектива са географским подацима локалитета, а наставница историје Јасна Глушац са историјским чињеницама. У манастиру су чланови колектива одслушали предавање о историји манастира, културном значају и духовним вредностима. Током обиласка манастирског поседа, наставница биологије Виолета Митић и учитељица Марина Батес упознале су чланове колектива са ретким врстама биљака.

Следећи локалитет је манастир Велика Ремета. Чланови колектива упознати су са географским, историјским и културним чињеницама. Отац Стефан, игуман манастира Велика Ремета, испричао је све чињенице о историји манастира. Сви чланови колектива су од игумана добили књигу на поклон.

Након обиласка манастира путовање се наставило ка Врднику. Чланови колектива обишли су Врдник и Врдничку кулу. Прошетали околином, упознали Фрушку гору и прикупили податке за могуће излете и екскурзије у овом делу земље.

Након обиласка Врдника и ручка, путовање је настављено ка Сремским Карловцима. Чланови су обишли сва значајна места у Сремским Карловцима, посебну пажњу привукла је Карловачка гимназија.

Након обиласка Сремских Карловаца уследио је повратак у Београд. Анализом путовања, свега виђеног и наученог, констатовано је да је овакво путовање веома погодно за једнодневне излете, путовање није напорно, а веома је садржајно и занимљиво. Такође је констатовано да су локалитети на Фрушкој гори веома погодни за истраживачке задатке и пројекте из многих области.

Долазак у Београд био је у 20.00 часова како је и планирано.

Бојана Данчула Дејановић,

наставница српског језика и књижевности

Галерију слика "СТУДИЈСКО ПУТОВАЊЕ НАСТАВНИКА" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ

СВЕ НОВОСТИ