ПРОЈЕКАТ „ЦРВЕНОГ КРСТА“


23.09.2021.

ПРОЈЕКАТ „ЦРВЕНОГ КРСТА“ - „ДЕЛОВАЊЕ У НЕСРЕЋАМА“

Нашу школу су 23.9.2021. године посетили волонтери хуманитарне организације „Црвени крст“ и заједно са ученицима реализовали пројекат под називом „Деловање у несрећама“. Волонтери су са ђацима разговарали о активностима и значају постојања једне такве организације (чиме се баве чланови те организацијеи шта су то волонтери). Путем презентације показали су деци како треба да реагују уколико се нађу у ситуацији изненадних елементарних непогода (поплава, пожар, земљотрес).

У пројекту су учествовали ученици IV1 и IV2 одељења. Активно су слушали предаваче, учествовали у разговору и одговарали на питања. Деци је било веома интересантно, видело се да их тема интересује, а питања која су деца постављала показала су да је корисно чешће причати са њима о оваквим ситуацијама.

Групни рад је реализован у холу школе уз поштовање свих епидемиолошких мера. Свака група је успешно урадила свој задатак. Оваквим начином рада деци је најбоље показано шта је „Црвени крст“ и колики је значај те организације.

Све похвале за волонтере који су на примерен начин и очигледним средствима приближили деци како да поступају у несрећама и како да пруже прву помоћ у таквим ситуацијама. Ученици су са великом пажњом пратили и успешно применили научено. Радујемо се новом дружењу, а до тада ћемо неговати идеје „Црвеног крста“.

Даница Качавенда, учитељица

Галерију слика ПРОЈЕКАТ „ЦРВЕНОГ КРСТА“ можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ

СВЕ НОВОСТИ