ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА


17.11.2021.

КУЛТУРНО ВЕЧЕ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА

У нашој школи, сада већ традиционално, обележава се Дан просветних радника како би се истакао значај школе, просветног радника, образовања и, наравно, ученика.

Пригодна свечаност одржана је у среду, 17.11.2021. године, у холу наше школе, у складу са свим препорукама и прописаним епидемиолошким мерама. У вечерњим часовима скупили смо се да уживамо у пригодном кратком програму под слоганом „Учитељ сам јер верујем у децу“. Учитељ и дете били су мотиви свечаног програма. Ученици другог разреда припремили су рецитал у част учитеља и његовог позива. Присутне су одушевили сценским наступом и лепотом говора. Четвртаци су приредили кратак драмски скеч у част књига и учења. Духовит текст и одлична глума насмејали су публику. Ученици шестог и седмог разреда читали су своје награђене песме у којима је тема орастање и школа. Док су изговарали стихове, друг им је свирао гитару и звуком појачао снагу речи.

Посебан део вечери био је посвећен нашим пензионерима. Ове године испратили смо у пензију три члана колектива: Љубицу Милисављевић, наставницу историје, Љубицу Поповић, учитељицу и Стамену Шћепановић, благајницу. Емoтивно и са много речи хвале, обратила им се директорка школе, а оне су нас подсетиле да је наш највећи успех то што имамо привилегију да радимо са децом. Директорка школе уручила им је поклоне као знак пажње и сећања на дане проведене у нашој школи.

Након завршеног програма директорка је похвалила рад калиграфске секције и представила све што су ученици радили до сада и какви су им даљи планови активности. За ово вече ученици су на часовима секције исписивали керамичке шоље. Главна мисао на шољама био је слоган вечери, али било је других занимљивих порука. Изложба шоља била је продајног карактера, а зарађени новац ученици ће уложити у прибор како би следећи радови били још занимљивији. Уз купљену шољу свако је добио на поклон ручно израђен међаш за читање књига са именом наше школе.

Наши гости, директори других новобеоградских школа, родитељи и људи са којима сарађујемо и који нам помажу, уживали су у свечаности, а ми смо поносни што волимо свој посао и што се на оваквим свечаностима подсетимо да смо добри, а да можемо бити и бољи.

До следећег Дана просветних радника реализоваћемо многе добре идеје.

Бојана Данчула Дејановић,

наставник српског језика и књижевности

Галерију слика "ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ

СВЕ НОВОСТИ