ДАН ШКОЛЕ


09.06.2022.

РАТКОВИХ ЗВЕЗДАНИХ 50

Драга децо, поштовани родитељи, пензионери, наставници, колеге, пријатељи, наша школа слави свој 50. рођендан. У слављеничком духу и расположењу, школа је организовала разне догађаје како бисмо сви заједно прославили наш велики јубилеј.

Спортским даном започели смо прославу јубиларних 50 година рада школе! У понедељак 6. јуна 2022. године, посебно задовољство нам је било што смо угостили наше пријатеље из ОШ „Марко Орешковић“ и ОШ „Ђуро Стругар“. Седмаци и осмаци су играли фудбал и одбојку и тимски се надметали. Девојчице и дечаци четвртог разреда су се надметали у игри „Између четири ватре“. Резултат знамо, али је небитан.

Наредног дана, 7. јуна 2022. године смо направили спој старог и новог, дечјег и озбиљног и догађај који ће се памтити! Ученици првог, другог и трећег разреда су својим телима формирали број 50. На црвеним балонима исписали су дивне поруке и пустили их да полете у висине, до звезда, и тако послали мудре мисли и лепе поруке! Све је то остало забележено у оку свих присутних посматрача и учесника, али и камере нашег ученика Сретена Петровића из 6/2, који је дроном све то снимио. Било је раздрагано и врло емотивно у „Ратку“!

У среду, 8. јуна 2022. године, у 12.30 сати, школским двориштем продефиловали су неки нови клинци, које не познајемо. Почео је маскенбал у сусрет лету, у сусрет Дану школе. Учествовали су ученици свих разреда. Костими креативни и необични, подсетили су нас на време распуста и морских авантура. Наставник Душан у улози водитеља био је на висини задатка. И сам маскиран као да је кренуо на плажу, ученицима је улио додатно самопоуздање да маске изнесу на што бољи начин. Одељења су се смењивала, а ученици упуштали у причу о ономе што су тога дана представљали. Дивно смо се забавављали, публика је уживала! Енергија је била покретачка! Младост, снага, смех, дружење. Школа је извор правих вредности!

Четвртак 9. јун 2022. година, пре тачно 50 година! На овај дан, наша школа је први пут отворила врата својим ученицима и наставницима који су били жељни стицања и преношења знања. Прославу смо започели у преподневним сатима дегустирањем традиционалних „Бакиних ђаконија“ у оквиру школског дворишта. Славље се прелило на позорницу Дома културе „Студентски град“ где смо путовали кроз време гледајући филмове и фотографије од настанка школе, па све до данашњег дана. Свечана академија је испуњена песмом, игром, глумом, рецитацијом, брзалицом, скечевима и драмским приказима. Наши ученици су се представили као прави професионалци, а све то под вођством сјајних и креативних наставника.

У петак, 10. јуна 2022. године затворили смо недељу славља организовањем друштвених игара за ученике до четвртог разреда. Као што је било од првог дана, победник није био битан, јер смо победници сви ми који смо уживали у организацији, учествовању и прослављању овог великог јубилеја наше школе.

Видимо се на следећем јубилеју још бољи и успешнији!!!

СРЕЋАН НАМ ДАН ШКОЛЕ!

СРЕЋНО РАТКОВИХ 50 ГОДИНА!

Светлана Милутиновић, директор

Бојана Данчула Дејановић, наставник српског језика и књижевности

Маријана Вулевић, руководилац Тима за маркетинг школе

Галерију слика "ДАН ШКОЛЕ" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ.

СВЕ НОВОСТИ