„АПЛАУЗ ЗА ЗДРАВЉЕ“ КУЛТУРНО ВЕЧЕ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА


07.11.2022.

У нашој школи се традиционално обележава Дан просветних радника, како би се истакао значај просветних радника, значај школе и образовања и наравно ученика.

Свечаност је одржана у понедељак 7.11.2022. године, у холу наше школе. Атмосфера је била божанствена, сви смо уживали у инспиративном културном програму под слоганом „Аплауз за здравље“. Културно вече је било презентација здравог начина живота, здраве исхране, личне хигијене, спорта и рекреације.

Директорка школе се обратила пригодним речима драгим гостима и учесницима. Након тога, пажљиво смо слушали обраћање др Марије Ђуровић, начелнице Одсека за адолесцентну психијатрију и психотерапију која је била наш специјални гост. Она је врхунски стручњак у раду са пацијентима који болују од поремећаја у исхрани, па нам је сваки њен савет на ту тему добродошао.

Уживали смо слушајући наше рецитаторе који су се потрудили да нам одличном дикцијом скрену пажњу на здраве намирнице које треба да уврстимо у свакодневне навике. Чланови драмске секције су приликом извођења духовитог скеча „Кијавица“ одличном глумом насмејали публику и указали на културу понашања током прехлада. Хор ђака је заједно са наставницом музичке културе звонким и узвишеним гласом отпевао песму „Апелујемо“, а публика их је наградила великим аплаузом. Ученици спортске секције су показали своје вештине у спортовима које воле, а ученице осмог разреда су нам презентовале едукативне информације о дијабетесу. Нашу свечаност употпунило је Културно уметничко друштво „Срма“, играјући народне игре и песме из Шумадије, показујући колико је важан сваки покрет, сваки такт, сваки окрет... Деца су играла са уживањем, пуни ентузијазма уз овације публике.

Посебан део вечери био је посвећен нашим учитељима које смо свечано и емотивно испратили у заслужену пензију. Три учитеља из нашег колектива, који су генерације ђака извели на прави животни пут, испратили смо са љубављу и поштовањем према свему што су урадили у „Ратку“. Директорка школе се веома емотивно, одабраним речима обратила Драгани Томовској, Јасни Киждобрански и Милану Лакићу, а као знак пажње и сећања на дане проведене у школи уручила им је поклоне у име свих колега.

Након завршетка програма директорка је похвалила рад свих секција које су учествовале у реализацији Културне вечери, а посебно је истакла рад калиграфске секције. У холу школе постављен је продајни штанд са јутеним врећицама које су наши вредни калиграфи исписали и исцртали називима воћа, чајева и лековитог биља. Наравно, кесице су напуњене здравим намирницама.

Хвала драгим гостима, директорима комшијских новобеоградских школа, родитељима и људима са којима сарађујемо што су увеличали нашу свечаност. До следећег Дана просветних радника са новим идејама, један „Аплауз за здравље“!

Директор, Светлана Милутиновић

Руководилац Тима за маркетинг, Даница Качавенда

Галерију слика "„АПЛАУЗ ЗА ЗДРАВЉЕ“ КУЛТУРНО ВЕЧЕ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА" можете погледати на нашој страници "Галерија" или ОВДЕ.

СВЕ НОВОСТИ