УГЛЕДНИ ЧАС ИСТОРИЈЕ И МУЗИЧКЕ КУЛТУРЕ


09.11.2022.

Ученици VI/2 одељења показали су своје знање из области средњег века на угледном часу историје и музичке културе, који је одржан 9.11.2022. године. Часу су, осим наставнице историје Јасне Глушац и наставнице музичке културе Иване Вујанац које су овај час и организовале, присуствовали директор школе Светлана Милутиновић, психолог школе као и друге колеге. Овакви, тематски часови где се садржаји предмета испреплићу и прожимају, ученицима пружају могућност да на најбољи могући начин доживе корелацију наставног градива и да примене стечено знање, конкретно на овом часу, из историје и музичке културе.

Ученици су унапред добили задатак да прикупе најважније чињенице о основним друштвеним сталежима средњег века, које су изнели на самом почетку часа. На сликовит начин приказали су начин живота и одевања феудалаца, дворана, сељака, свештеника. Ученици су активно учествовали решавајући асоцијације и откривајући загонетну личност из области средњовековне музике. Кроз слушање средњовековне музике, различите квизове и анаграме ученици су показали завидан ниво знања из овог историјског периода.

Наставнице су демонстрирале одлично познавање дигитализације и примену таквх компетенцја на самом часу. Фотографије показују само делић атмосфере.

Све похвале ученицима, били су сјајни.

Јасна Глушац, наставница историје

СВЕ НОВОСТИ