СВЕТСКИ ДАН КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА


20.04.2023.

20-21.04.2023.

Светски дан књиге и ауторских права обележен је тако што је организован књижевни сусрет и продајна изложба књига Издавачке куће „Креативни центар“.

Књижевни сусрет је организован за ученике од 5. до 8. разреда у сарадњи са професоркама српског језика и књижевности Бојаном Данчула Дејановић и Јеленом Костић. Књижевница је истакла важност читања и представила своја три романа : „Све што нисам желела“, „Све што нисам очекивала“ и „Све што нисам променила“. Читала је занимљиве одломке из својих романа и изненадила се да су неки ученици већ читали њене књиге. Сусрет је протекао у топлој и веселој атмосфери на обострано задовољство како ученика тако и књижевнице. На крају сусрета Драгана Младеновић је потписивала купљене књиге. Изразила је задовољство зато што је била окружена ученицима који воле да читају.

Продајна изложба је обрадовала наше ученике нижих разреда који су окружили продајно место и неуморно прелиставали и куповали књиге.

Све ово говори да би требало што чешће организовати и сусрете и продајне изложбе и тако увесељавати децу и подстаћи их на љубав према књизи од најмлађих узраста.

БИБЛИОТЕКАР

Репац Сандра

СВЕ НОВОСТИ